Składniki ryba:
Składniki makaron:
- świeży koperek
- 1/4 szklanki* śmietanki 30 ml
- 100g drobnego makaronu
Składniki surówka:
- 1/4 główki kapusty pekińskiej
- 1 marchewka
- 5cm pora
- 2 łyżki majonezu
- 1/4 szklanki* mleka
*szklanka 200ml
Rybę posypujemy przyprawami i smażymy na rozgrzanym oleju/oliwie. Z każdej strony ok 2min.
Makaron gotujemy wg przepisu. Jak się ugotuje, odcedzamy wrzucamy do garnka w którym się gotował zalewamy śmietanką i posiekanym koperkiem i dokładnie mieszamy.
Kapustę siekamy w cienkie paski. Marchewkę trzemy na małych oczkach. Pora kroimy na pół i potem na drobne paski. Warzywa wrzucamy do naczynia dodajemy mleko i majonez dokładnie mieszamy i gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz