sobota, 22 marca 2014

Tilapia z wiosenną sałatką i koperkowym makaronem

Po łososiu przyszedł czas na tilapię. Mąż narzeka że jemy za mało ryb. No to do roboty ;) Sałatka dzisiaj była całkowicie spontanicznym wyczynem, makaron zresztą też.  I pewnie się zdziwicie że mleko..? Ale spróbujcie wyszła baardzo smaczna ;)

Składniki ryba:

  • 2 filety tilapii ze skórą 
  • majeranek
  • przyprawa do ryb
  • czosnek granulowany


Składniki makaron:

  • świeży koperek
  • 1/4 szklanki* śmietanki 30 ml
  • 100g drobnego makaronu


Składniki surówka:

  • 1/4 główki kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 5cm pora
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/4 szklanki* mleka


*szklanka 200ml

Rybę posypujemy przyprawami i smażymy na rozgrzanym oleju/oliwie. Z każdej strony ok 2min.

Makaron gotujemy wg przepisu. Jak się ugotuje, odcedzamy wrzucamy do garnka w którym się gotował zalewamy śmietanką i posiekanym koperkiem i dokładnie mieszamy.

Kapustę siekamy w cienkie paski. Marchewkę trzemy na małych oczkach. Pora kroimy na pół i potem na drobne paski. Warzywa wrzucamy do naczynia dodajemy mleko i majonez dokładnie mieszamy i gotowe :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz