Dobra przekąska na imprezę! Szybko i pysznie :) Składniki można dowolnie modyfikować w zależności od zawartości lodówki :D
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 200g polędwicy sopockiej w kawałku
- 300g sera żółtego w kostce
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 białko jaja kurzego dużego ;)
Ciasto francuskie rozłożyć. Ser, papryki i szynkę pokroić w drobną kostkę. Porozkładać równomiernie na cieście francuskim zostawić ok 3 cm z jednej strony nieposypane - tym zakończymy zwijanie naszej rolady.
No więc po zwinięciu całości w roladę pokroić ja na plastry ok. 2 cm. Każdy plasterek posmarować białkiem z obu stron.
Ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową i piec wg przepisu na opakowaniu ciasta francuskiego zazwyczaj 200st C przez 15-20 min. Jednak jak dla mnie metoda "na oko" jest najlepsza ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz