niedziela, 30 marca 2014

Kurczak ostro cytrynowy z zielonymi warzywami


Wiooooosna! Powoli zaczyna się robić zielono u nas także zielono na talerzu. Od jakiegoś czasu mamy zasadę "weekend z rybami" a że nie lubie ryby odgrzewanej to zawsze problem z obiadem na poniedziałek (jemy obiady w pracy więc zawsze robię dzień wcześniej w domu). Trzeba zrobić coś szybkiego i dobrego.

Dzisiaj więc kurczak ostro cytrynowy (przyprawiony pieprzem cytrynowym :) z zielonymi warzywami i kolorowym ryżem ;)

Składniki:

  • 100-150g fasolki szparagowej zielonej (mrożona;)
  • 6 różyczek brokułów
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 woreczek ryżu tricolore
  • przyprawy: świeżo mielona sól, pieprz cytrynowy, oregano, bazylia
  • olej rzepakowy do smażenia


Brokuły i fasolkę ugotować al dente w posolonej wodzie. Tak samo z ryżem - ugotować wg przepisu na opakowaniu ;) Kurczaka przyprawić i usmażyć na odrobinie oleju aż będzie miękki.

Wszystkie składniki wymieszać i zajadać ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz