Wiooooosna! Powoli zaczyna się robić zielono u nas także zielono na talerzu. Od jakiegoś czasu mamy zasadę "weekend z rybami" a że nie lubie ryby odgrzewanej to zawsze problem z obiadem na poniedziałek (jemy obiady w pracy więc zawsze robię dzień wcześniej w domu). Trzeba zrobić coś szybkiego i dobrego.
Dzisiaj więc kurczak ostro cytrynowy (przyprawiony pieprzem cytrynowym :) z zielonymi warzywami i kolorowym ryżem ;)
Składniki:
- 100-150g fasolki szparagowej zielonej (mrożona;)
- 6 różyczek brokułów
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- 1 woreczek ryżu tricolore
- przyprawy: świeżo mielona sól, pieprz cytrynowy, oregano, bazylia
- olej rzepakowy do smażenia
Brokuły i fasolkę ugotować al dente w posolonej wodzie. Tak samo z ryżem - ugotować wg przepisu na opakowaniu ;) Kurczaka przyprawić i usmażyć na odrobinie oleju aż będzie miękki.
Wszystkie składniki wymieszać i zajadać ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz