Moje wspomnienia z dzieciństwa związane ze szpinakiem nie są zbyt dobre dlatego też nie jadłam go przez dłuuuuugi czas. Kojarzył mi się z obrzydliwą papką w przedszkolu... Jednak teraz go uwielbiam i przyrządzam bardzo często. Jak trzeba zrobić szybki obiad to danie jest idealne i smaczne :)
Składniki:
- 200-250g makaronu penne
- 200g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
- 8-10 płaskich łyżek kwaśnej śmietany 12%
- świeżo mielony pieprz i sól morska
- 2 ząbki czosnku
Makaron ugotować al dente wg przepisu w osolonej wodzie. Posiekać czosnek bardzo drobno.
Szpinak rozmrozić na małym ogniu dodać czosnek, dodać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Można też użyć odrobinę np ziarenek smaku. Całość wymieszać z ugotowanym makaronem i zajadać ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz