niedziela, 9 marca 2014

Makaron penne ze szpinakiem





Moje wspomnienia z dzieciństwa związane ze szpinakiem nie są zbyt dobre dlatego też nie jadłam go przez dłuuuuugi czas. Kojarzył mi się z obrzydliwą papką w przedszkolu...  Jednak teraz go uwielbiam i przyrządzam bardzo często. Jak trzeba zrobić szybki obiad to danie jest idealne i smaczne :)

Składniki:
  • 200-250g makaronu penne
  • 200g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
  • 8-10 płaskich łyżek kwaśnej śmietany 12%
  • świeżo mielony pieprz i sól morska
  • 2 ząbki czosnku
Makaron ugotować al dente wg przepisu w osolonej wodzie. Posiekać czosnek bardzo drobno.
Szpinak rozmrozić na małym ogniu dodać czosnek, dodać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Można też użyć odrobinę np ziarenek smaku. Całość wymieszać z ugotowanym makaronem i zajadać ;)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz