Polecam podawać z makaronem jak dla mnie idealny do łososia.
- ok. 300g filetu z łososia
- 500g świeżego szpinaku (liście)
- płatki migdałowe
- sól, pieprz
- ząbek czosnku
Dodatkowo:
- makaron penne
- pomidorki koktajlowe
Mnie taka ilość ryby wystarcza na dwie porcje. Więc kroję na pół.
Nie lubię skóry więc ją odkroiłam. Łososia przyprawić solą i pieprzem i smażyć (najlepiej na oleju rzepakowym) z obu stron.
Szpinak wrzucamy na patelnię i "gotujemy" ok 2-3 min. Ja doprawiłam przeciśniętym ząbkiem czosnku i odrobiną soli.
Płatki migdałowe można podsmażyć na suchej patelni by były chrupiące. Ja chciałam jak najszybciej obiad więc pominęłam ten krok a i tak było pycha! :)
Na filet kładziemy ciepły szpinak i posypujemy migdałami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz