poniedziałek, 16 czerwca 2014

Dorsz koperkowo cytrynowy



Uwielbiam zapach koperku! Już nie wspomnę o cytrynie ;) Połączyłam te dwa aromaty i powstał cudowny dorsz. Podany z młodymi ziemniaczkami które także posypałam koperkiem.
I lekką surówką z młodej kapusty, marchewki i oczywiście koperku!

Zapraszam na koperkowy obiad!

Składniki:
  • filet z dorsza (ok. 200 g)
  • 2-3 łyżeczki startej skórki z cytryny
  • 2-3 łyżeczki koperku
  • sól, pieprz
Dodatkowo:
  • młode ziemniaczki + koperek
  • posikana młoda kapusta + jedna marchewka starta + koperek
Dorsza umyć przyprawić z każdej strony koperkiem skórką z cytryny i pozostałymi przyprawami i smażyć na wolnym ogniu aż dorsz będzie miękki.




Podawać z ziemniaczkami i surówką ;)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz