Składniki:
Przygotowanie:
Margarynę ucieramy z cukrem na puszysta masę. Ciągle miksując dodajemy po 1 jajku ( po każdym miksujemy ok 1 min.) w tym czasie także stopniowo dodajemy sok z cytryn. Uwaga musicie to robić w baardzo małych ilościach żeby masa się nie zważyła.
Do masy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i całość mieszamy już za pomocą łyżki.
Przekładamy do formy na babkę 22 cm wysmarowanej margaryna i posypanej bułką tartą/mąką.
Pieczemy w piekarniku 180st c przez ok 50 min ( sprawdzamy metodą patyczka) moja babka piekła się ok 70 min dopiero wtedy była upieczona.
Gdy babka będzie całkowicie ziemna posypujemy cukrem pudrem.
Gdy babka będzie całkowicie ziemna posypujemy cukrem pudrem.
Przepis (trochę go zmodyfikowałam) pochodzi z strony domowe-wypieki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz