Składniki:
- 150-200g makaronu farfalle
- 80g surowej szynki serrano
- 7-8 różyczek brokuła
- 1/2 bakłażana
- 100g topionego serka kremowego (mlekowita)
- 3/4 szklanki śmietanki 12% (użyłam łaciatej do kawy)
- listki świeżej bazylii (opcjonalnie :)
Makaron gotujemy al dente.
Szynkę kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni, dodajemy serek oraz śmietankę i gotujemy na małym ogniu aż sos trochę zgęstnieje.
Brokuła wrzucamy do gotującej się wody gdy będzie już prawie miękki dorzucamy pokrojonego w kostkę 1x1 bakłażana i gotujemy dosłownie chwilę bo bakłażan szybko będzie miękki.
Makaron mieszamy z brokułem i bakłażanem całość polewamy sosem i posypujemy posiekaną świeżą bazylią.
Przepis brzmi fantastycznie! A co powiedz na darmowa metamorfozę szablonu bloga i nowy nagłowek? Zapraszm do mnie:)
OdpowiedzUsuń