piątek, 23 maja 2014

Tagliatelle z wędzonym łososiem i koperkiem


Danie robi się bardzo szybko! :) W dodatku z moją ulubioną rybą - łososiem. Tym razem w wersji wędzonej i z dużą ilością koperku.

Składniki:
  • 6 gniazd makaronu tagliatelle (z mąki durum)
  • 250-300 ml słodkiej śmietanki
  • 125g wędzonego łososia
  • koperek
  • świeżo mielona sól

Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu.

Drobno pokrojony koperek wrzucamy razem ze śmietanką na patelnię i gotujemy na wolnym ogniu aż śmietanka się zredukuje i powstanie gęsty sos. Dodajemy łososia podzielonego na małe kawałeczki. Łososia można dodać więcej ja kupiłam opakowanie w biedronce i właśnie po tyle był pakowany ;)

Makaron wrzucamy do sosu i mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą. Rozkładamy na talerze.


1 komentarz: