Pomysł na szybki włoski obiad. Szybki pod warunkiem że użyjecie gotowych - kupionych gnocchi ja z braku czasu właśnie tak zrobiłam.
Co to gnocchi? To nic innego jak włoskie odpowiedniki polskich kopytek :)
Kluseczki dodatkowo podpieczone na masełku. Samo danie wydawało mi się dość mdłe więc dodałam pomidorki koktajlowe, których nie ma na zdjęciach. Być może wam wydadzą się zbędne.
Składniki:
- 1 opakowanie gnocchi (400g)
- masło
- 8 pomidorków koktajlowych (opcjonalnie)
Sos:
- 100g sera gorgonzola
- 200g śmietanki 30 %
- świeżo mielony kolorowy pieprz
Masełko rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na nim gnocchi aż się ładnie zarumienią.
Śmietankę wrzucamy do rondelka, podgrzewamy, dorzucamy pokrojony w kawałki ser. Zmniejszamy ogień i gotujemy aż ser się rozpuści i sos trochę zgęstnieje. Doprawiamy pieprzem.
Podsmażone kluseczki polewamy sosem i dorzucamy pomidorki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz