sobota, 21 lutego 2015

Pasta jajeczna chrzanowa



Weekend bez studiowania więc śniadanie z górnej półki, czyli nie płatki i czy tost w biegu. A pasta jajeczna z chrzanem. Pychotka! Do tego świeże bułeczki i czego chcieć więcej.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • świeżo mielona sól i pieprz ( u mnie ziołowy)
  • szczypiorek

Dodatkowo:

  • świeże pieczywo
  • wafle ryżowe także się dobrze sprawdzają
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Do jajek dodajemy majonez, chrzan i jogurt oraz posiekany szczypiorek.

Delikatnie mieszamy doprawiamy solą i pieprzem. 
Nakładamy na pieczywo.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz