czwartek, 10 lipca 2014

Kieszonki z kurczaka z nadzieniem kurkowym


Sezon kurkowy pełną parą dziś na obiad kurki z kurczakiem. Doskonały obiad, szybki w przygotowaniu. Polecam podawać z ziemniaczkami, koperkiem i sałatą z pomidorkami.

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 100g kurek
  • por (ok 5cm białej części)
  • świeżo mielona sól i pieprz kolorowy
  • przyprawa grill klasyczny i tymianek (do kurczaka)
  • olej rzepakowy


Kurczaka przyprawić i usmażyć.

Kurki dokładnie umyć i pokroić w drobną kostkę.

Pora drobno posiekać, podsmażyć na patelni z olejem. Dodać kurki, przyprawić solą i pieprzem całość smażyć aż grzyby będą miękkie.

Gdy kurczak będzie gotowy należy przeciąć go wzdłuż ok 1 cm z obu stron nie powinno być nacięte. Nie nacinamy zbyt głęboko.  Powinna powstać taka kieszonka do której wkładamy kurki.




1 komentarz:

  1. Takie pyszne ze z Januszem to srało nas przez tydzień

    OdpowiedzUsuń