Czas się trochę odchudzić po kalorycznym ale pysznym carbonara. Makaron ryżowy idealny i jeszcze z zdrowymi warzywami i sosem sojowym. Lekka obiadowa pychotka! W sam raz na dzisiejszy upał. Do przygotowania w 20 min. Warzywa możecie użyć dowolne ;)
Składniki:
- 200g makaronu cieniutkiego ryżowego (użyłam żółtego bezglutenowego z Tao Tao)
- 1 kalarepa
- 1 czerwona papryka
- 2 małe marchewki
- 1/2 małej cukinii
- ok 6 cm pora (białej części)
- natka pietruszki
- sos sojowy
Kalarepę, paprykę, marchewkę pokroić w równą kostkę ok 1x1. Cukinię pokroiłam tak samo ale nie gotowałam jej uważam że jest smaczniejsza surowa.
Pora przekroić na pół i w plasterki.
Warzywa ugotować w posolonej wodzie. Odcedzić
Makron przygotować wg przepisu. Czyli zalewamy wrzątkiem na 3 min. Odcedzamy.
Makron mieszamy z warzywami. Dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki i przyprawiamy do do smaku sosem sojowym.
Fajna propozycja, ostatnio mam smaka na makaron ryżowy :) Mogę go jeść na okrągło :)
OdpowiedzUsuń