Sezon kurkowy pełną parą dziś na obiad kurki z kurczakiem. Doskonały obiad, szybki w przygotowaniu. Polecam podawać z ziemniaczkami, koperkiem i sałatą z pomidorkami.
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 100g kurek
- por (ok 5cm białej części)
- świeżo mielona sól i pieprz kolorowy
- przyprawa grill klasyczny i tymianek (do kurczaka)
- olej rzepakowy
Kurczaka przyprawić i usmażyć.
Kurki dokładnie umyć i pokroić w drobną kostkę.
Pora drobno posiekać, podsmażyć na patelni z olejem. Dodać kurki, przyprawić solą i pieprzem całość smażyć aż grzyby będą miękkie.
Gdy kurczak będzie gotowy należy przeciąć go wzdłuż ok 1 cm z obu stron nie powinno być nacięte. Nie nacinamy zbyt głęboko. Powinna powstać taka kieszonka do której wkładamy kurki.
Takie pyszne ze z Januszem to srało nas przez tydzień
OdpowiedzUsuń