Szybka przekąska doskonała na imprezę lub gdy znajomi mają się zjawić za 15 minut a ty nie wiesz co zrobić. Można zajadać na obiad. Smacznego!
Składniki
- 2 płaty ciasta francuskiego
- 150g potartej mozzarelli
- 50g potartego parmezanu
- 3/4 szklanki sosu pomidorowego (u mnie 1/2 szklanki koncentratu pomidorowego, reszta sosu BBQ + oregano i bazylia)
- przyprawy: bazylia, oregano, tymianek
- 1 rozbełtane jajko
Na blat posypany mąką wykładamy oba płaty ciasta francuskiego i wycinamy z nich dwa koła tej samej wielkości.
Pierwsze koło smarujemy sosem, posypujemy serami, przyprawiamy i przykrywamy drugim kołem.
Na środek kładziemy szklankę i przecinając ciasto wycinamy paski (długość od szklanki do brzegów). Następnie każdy pasek skręcamy wokół własnej osi. Na końcu sklejamy koniec ciasta
Całość smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy w temp 200st C około 15 minut. Zajadamy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz