wtorek, 8 marca 2016

Domowa orkiszowa granola o smaku bananowym





Jestem zachwycona domową granolą o niebo lepszą od tej kupionej w sklepie. Dzisiaj zrobiona na bazie płatków orkiszowych. Musicie spróbować jest pyszna! Dokonały dodatek do jogurtu, mleka czy zdrowych deserów..

Składniki:
  • 5 łyżek płatków owsianych górskich
  • 7 łyżek płatków orkiszowych
  • 5 łyżek ziaren słonecznika
  • garść mieszanki orzechów (włoskie, laskowe, migdały)
  • 3 łyżki jagód Goji
  • 1 duży banan
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżka miodu

Banana dokładnie rozgniatamy za pomocą widelca, mieszamy z olejem i miodem.
Do miski wrzucamy wszystkie składniki. Mieszamy dokładnie.

Wykładamy równomiernie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 min w temp 180st C. Przemieszałam ją w trakcie pieczenia dwa razy żeby się nie przypaliła.

Mniam!




1 komentarz:

  1. Granola orkiszowa to pyszny pomysł na smaczne i zdrowe śniadanie. Z powodzeniem zasmakuje również dzieciom, a jeżeli mamy ochotę na deser możemy również dodać jej do ciasteczek lub innych słodkich wypieków. Zdrowo i pysznie.

    OdpowiedzUsuń