Obiad szybki i prosty w przygotowaniu :) Dla lubiących szpinak i kurczaka połączenie jest idealne. Smacznego!
Składniki na dwie porcje:
- 2 piersi z kurczaka
- 3 garście świeżego szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka serka mascarpone
- sól i pieprz do smaku
- przyprawy: mieszanka do kurczaka, bazylia
- olej do smażenia
Piersi lekko rozklepujemy tłuczkiem do mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy na oleju.
Szpinak wrzucamy do garnka, dodajemy przyprawy i posiekany czosnek. Gdy woda odparuje dodajemy serek mascarpone mieszamy i nakładamy na upieczoną pierś z kurczaka.
Podajemy z ulubionymi dodatkami: ziemniaki, ryż, kuskus. No i surówka lub inne warzywka ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz