poniedziałek, 7 marca 2016

Piersi z kurczaka pod szpinakiem



Obiad szybki i prosty w przygotowaniu :) Dla lubiących szpinak i kurczaka połączenie jest idealne. Smacznego!

Składniki na dwie porcje:
  • 2 piersi z kurczaka
  • 3 garście świeżego szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka serka mascarpone
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawy: mieszanka do kurczaka, bazylia
  • olej do smażenia


Piersi lekko rozklepujemy tłuczkiem do mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy na oleju.

Szpinak wrzucamy do garnka, dodajemy przyprawy i posiekany czosnek. Gdy woda odparuje dodajemy serek mascarpone mieszamy i nakładamy na upieczoną pierś  z kurczaka.

Podajemy z ulubionymi dodatkami: ziemniaki, ryż, kuskus. No i surówka lub inne warzywka ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz