poniedziałek, 2 marca 2015

Makaron ze szpinakiem i pieczarkami





Zaczynamy tydzień roboczy i zaczynamy gotowanie na wynos :) Około 3/4 przepisów na obiad umieszczonych na blogu stanowią te które wynosimy i jemy w pracy.

Dziś połączenie szpinaku i pieczarek całość posypana parmezanem.

Składniki:
  • 200g makaronu farfalle
  • 300g mrożonego szpinaku rozdrobnionego
  • 2 małe ząbki czosnku 
  • 150g pieczarek (+przyprawy czosnek granulowany, papryka słodka mielona, sól)
  • potarty parmezan
  • 4 łyżki śmietany (dodałam 2 łyżki kwaśnej 12% i dwie słodkiej 18%)
  • sól

Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu.

Szpinak rozmrażamy, dodajemy czosnek posiekany. Gdy cała woda odparuje dodajemy śmietanę i przyprawiamy solą.

Pieczarki kroimy w cieniutkie plasterki i podsmażamy z przyprawami.

Do makaronu dodajemy szpinak i pieczarki całość mieszamy posypujemy startym serem.




1 komentarz: