Dziś połączenie szpinaku i pieczarek całość posypana parmezanem.
Składniki:
- 200g makaronu farfalle
- 300g mrożonego szpinaku rozdrobnionego
- 2 małe ząbki czosnku
- 150g pieczarek (+przyprawy czosnek granulowany, papryka słodka mielona, sól)
- potarty parmezan
- 4 łyżki śmietany (dodałam 2 łyżki kwaśnej 12% i dwie słodkiej 18%)
- sól
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu.
Szpinak rozmrażamy, dodajemy czosnek posiekany. Gdy cała woda odparuje dodajemy śmietanę i przyprawiamy solą.
Pieczarki kroimy w cieniutkie plasterki i podsmażamy z przyprawami.
Do makaronu dodajemy szpinak i pieczarki całość mieszamy posypujemy startym serem.
Bardzo smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuń