Kiedyś dorwałam jakąś promocję na makarony z firmy House of Asia i tak leżą i czekają na swoją kolej.. Nadszedł więc ich dzień dzisiaj danie w stylu chińskim. Doprawione sosem sojowym-grzybowym. Każdemu kto lubi smaki Azji na pewno przypadnie do gustu ;)
Składniki:
- 100 g makaronu mie (house of asia)
- ok. 300 g mieszanki mrożonej do dań chińskich z pędami bambusa i grzybami mun
- 200 g piersi z kurczaka (+czosnek granulowany, papryka słodka, majeranek, przyprawa do drobiu)
- posiekana natka zielonej pietruszki
- sos sojowy- grzybowy ciemny
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu tak samo warzywa.
Pierś kurczaka kroimy w kostkę niezbyt dużą i podsmażamy na patelni z przyprawami i odrobiną oleju.
Ugotowane warzywa mieszamy z odcedzonym makaronem. Dodajemy kurczaka doprawiamy sosem i danie gotowe. A! i jeszcze posypujemy pietruszką! ;)
Szybko prawda?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz