środa, 11 marca 2015

Ryż curry z kurczakiem i fasolką szparagową




Ostatnio mało czasu na robienie obiadów :) Jednak i tak wolę zrobić coś na szybko. Tym razem ryż z dodatkiem curry co nadaje daniu oryginalnego smaku.

Składniki:

  • 150g ryżu 
  • 200g fasolki szparagowej żółtej (mrożona)
  • 200g piersi z kurczaka + ulubione przyprawy (u mnie oregano, czosnek granulowany, do kurczaka)
  • ok. 1/2 łyżeczki mielonego curry
  • natka zielonej pietruszki


Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i jeszcze gorący mieszamy z curry.

Fasolę gotujemy także wg tego co mówi opakowanie.

Kurczaka podsmażamy na odrobinie oleju z przyprawami.

Całość mieszamy, posypujemy natką pietruszki i obiad gotowy.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz