wtorek, 30 września 2014

Szaszłyki warzywne z kurczakiem i sosem chrzanowym


W sumie nie wiem co tu napisać o tym daniu... Kolorowe, szybkie z dużą ilością warzyw czyli zdrowe ;) Można użyć więcej kurczaka :)

Składniki:
  • cukinia
  • bakłażan
  • papryka
  • pomidorki koktajlowe
  • por
  • 300g piersi z kurczaka
  • wykałaczki duże do szaszłyków 
  • majeranek, sól, pieprz
  • olej rzepakowy

Pierś pokroić w duża kostkę, przyprawić i podsmażyć.
Warzywa kroimy w dużą kostkę, pora w plastry ok 1 cm.

Nadziewamy wszystko na wykałaczki, skrapiamy olejem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200st C zapiekamy aż warzywa będą miękkie. Można użyć funkcji grill jeśli macie ;)

Możemy też warzywa ugotować al dente i tylko podpiec w piekarniku.


Sos chrzanowy:
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki chrzanu tartego

Wszystkie składniki mieszamy.

Wyjmujemy szaszłyki i podajemy z sosem chrzanowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz