Składniki:
- cukinia
- bakłażan
- papryka
- pomidorki koktajlowe
- por
- 300g piersi z kurczaka
- wykałaczki duże do szaszłyków
- majeranek, sól, pieprz
- olej rzepakowy
Pierś pokroić w duża kostkę, przyprawić i podsmażyć.
Warzywa kroimy w dużą kostkę, pora w plastry ok 1 cm.
Nadziewamy wszystko na wykałaczki, skrapiamy olejem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200st C zapiekamy aż warzywa będą miękkie. Można użyć funkcji grill jeśli macie ;)
Możemy też warzywa ugotować al dente i tylko podpiec w piekarniku.
Sos chrzanowy:
- 4 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki chrzanu tartego
Wszystkie składniki mieszamy.
Wyjmujemy szaszłyki i podajemy z sosem chrzanowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz