Składniki:
- 300g makaronu świderki
- 100g paluszków krabowych
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 szalotka (lub mała cebula)
- 6-7 pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka mąki
- świeży koperek
- sól i pieprz
Na patelni z oliwą podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki i posiekaną cebulę oraz czosnek.
Oczywiście przyprawiamy solą i pieprzem.
Mleko dokładnie wymieszać z mąką żeby nie było grudek i wlać na patelnię. Dodać pokrojone w kostkę paluszki krabowe i posiekany koperek. Całość zagotować. Doprawić do smaku.
Sosu nie należy zbyt długo dusić ani gotować bo paluszki się całkowicie rozpadną.
Makaron ugotować al dente i podawać z sosem.
Super przepis. Zjadłem, było bardzo smaczne a co najważniejsze nie musiałem lecieć do WC. Dziewczyna niestety mówi że dziwny smak, ale jej to nigdy nie dogodzi, bo ona tylko naleśniki i burgerki.
OdpowiedzUsuń