Obiad na szybko. Króluje kurczak i zielone warzywa - fasolka i brokuł. Wszystko pyszne i gotowe do zabrania na wynos. Polecam!
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- tymianek, przyprawa do kurczaka
- fasolka szparagowa (ok. 200g)
- 1/2 brokuła
- 4 plasterki szynki szwardzwaldzkiej
- trochę świeżego koperku (opcjonalnie)
Piersi z kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół i w ten sposób mamy 4 kotleciki.
Przyprawiamy tymiankiem i przyprawą do kurczaka i smażymy na patelni.
Gdy będą gotowe zdejmujemy z patelni by się trochę schłodziły. Zawijamy każdy kotlet w plasterek szynki. I podsmażamy na patelni.
Warzywa gotujemy al dente.
Danie gotowe ;)
Podajemy z ryżem lub ziemniakami.
Zdrowo i pysznie, niczego więcej nie trzeba.
OdpowiedzUsuń