czwartek, 21 stycznia 2016

Tymiankowy kurczak w szynce szwardzwaldziej z zielonymi warzywami




Obiad na szybko. Króluje kurczak i zielone warzywa - fasolka i brokuł. Wszystko pyszne i gotowe do zabrania na wynos. Polecam!


Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • tymianek, przyprawa do kurczaka
  • fasolka szparagowa (ok. 200g)
  • 1/2 brokuła
  • 4 plasterki szynki szwardzwaldzkiej 
  • trochę świeżego koperku (opcjonalnie)


Piersi z kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół i w ten sposób mamy 4 kotleciki.
Przyprawiamy tymiankiem i przyprawą do kurczaka i smażymy na patelni.

Gdy będą gotowe zdejmujemy z patelni by się trochę schłodziły. Zawijamy każdy kotlet w plasterek szynki. I podsmażamy na patelni.

Warzywa gotujemy al dente.

Danie gotowe ;)

Podajemy z ryżem lub ziemniakami.


1 komentarz: