wtorek, 13 stycznia 2015

Makaron pappardelle w sosie pomidorowo grzybowym


Wróciła mi chęć na gotowanie. Po tym całym świątecznym jedzeniowym przepychu wracam do kuchni pełną parą. Dziś zupełnie spontaniczny i fantastyczny pomysł na obiad w jakieś 20?30 minut ;)

Składniki:

  • 300g makaronu pappardelle
  • 200-300g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 500g passaty (przecieru pomidorowego)
  • przyprawy: majeranek, sól, papryka czerwona słodka, sos sojowy grzybowy


Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu.

Pieczarki posiekać na bardzo cieniutkie plastry, przyprawić solą, papryką i majerankiem. Dusić aż będą miękkie. Ja zrobiłam to na patelni i bez tłuszczu - na wodzie.

Z patelni zdejmujemy pieczarki. Wrzucamy posiekaną w drobną kostkę cebulkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy pieczarki, sos sojowy i zalewamy passatą.

Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu.

Na patelnię wrzucamy makaron. Mieszamy i zajadamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz