Wróciła mi chęć na gotowanie. Po tym całym świątecznym jedzeniowym przepychu wracam do kuchni pełną parą. Dziś zupełnie spontaniczny i fantastyczny pomysł na obiad w jakieś 20?30 minut ;)
Składniki:
- 300g makaronu pappardelle
- 200-300g pieczarek
- 1 duża cebula
- 500g passaty (przecieru pomidorowego)
- przyprawy: majeranek, sól, papryka czerwona słodka, sos sojowy grzybowy
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu.
Pieczarki posiekać na bardzo cieniutkie plastry, przyprawić solą, papryką i majerankiem. Dusić aż będą miękkie. Ja zrobiłam to na patelni i bez tłuszczu - na wodzie.
Z patelni zdejmujemy pieczarki. Wrzucamy posiekaną w drobną kostkę cebulkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy pieczarki, sos sojowy i zalewamy passatą.
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu.
Na patelnię wrzucamy makaron. Mieszamy i zajadamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz