Składniki na 5 roladek:
- 5 kotletów schabowych
- 3 duże marchewki
- ulubione przyprawy do mięsa (u mnie do schabowego, papryka czerwona słodka, majeranek, tymianek, sól i pieprz kolorowy)
- olej rzepakowy do smażenia
Kotlety rozbijamy tłuczkiem na cieniutkie plasterki przyprawiamy i zostawiamy na ok. 30 min żeby "przeszły" przyprawami.
Marchewkę gotujemy. Rozgniatamy widelcem.
Na kotlety rozkładamy marchewkę (tak jak na foto) i zwijamy roladki. Najlepiej każdy z końców oraz środek połączyć za pomocą wykałaczki żeby się nie rozleciały podczas smażenia.
Tak zwinięte rolady smażymy na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie.
Wyjmujemy wykałaczki.
Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną sałatką/surówką. Doskonale sprawdzą się także buraczki ;)
PYSZNE SĄ TAKIE ROLADKI ;ROBIĘ PODOBNIE ..ZAPRASZAM NA ROLADKI Z ORZECHAMI I CEBULKĄ:
OdpowiedzUsuńPOZDRAWIAM
http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/05/roladki-z-orzechami-i-cebulka.html