Czas na jakieś owoce morza :) Krewetki! Ja niestety nie przepadam a wręcz nie lubię ale M. uwielbia stąd też przepis na blogu. Nie mogę się zbytnio podzielić smakiem aczkolwiek M. był zachwycony i bardzo mu smakowały. Aromat niesamowity - wspaniałe połączenie papryczki chilli i czosnku ;) Danie świetnie się prezentuje jest szybkie w przygotowaniu i bogate w białko. Polecam!
Składniki:
- 300g krewetek Black Tiger
- 4-5 łyżek świeżej zielonej pietruszki
- 1/2 papryczki chilli
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 cebuli
- 50 ml białego wina
- 2 łyżki oleju rzepakowego
Dodatkowo:
- sos słodko-pikantny chilli (firmy tao tao)
- bagietka
Czosnek, cebulę i papryczkę drobno posiekać i podsmażyć na oleju.
Wrzucić umyte krewetki i smażyć z każdej strony ok 1 min. Tak żeby się ładnie zrumieniły.
Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, wlać wino i dusić w nim krewetki aż odparuje.
U mnie podane z bagietką i sosem słodko-ostrym chilli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz