wtorek, 12 sierpnia 2014

Krewetki z chilli


Czas na jakieś owoce morza :) Krewetki! Ja niestety nie przepadam a wręcz nie lubię ale M. uwielbia stąd też przepis na blogu. Nie mogę się zbytnio podzielić smakiem aczkolwiek M. był zachwycony i bardzo mu smakowały. Aromat niesamowity - wspaniałe połączenie papryczki chilli i czosnku ;) Danie świetnie się prezentuje jest szybkie w przygotowaniu i bogate w białko. Polecam!

Składniki:

  • 300g krewetek Black Tiger
  • 4-5 łyżek świeżej zielonej pietruszki 
  • 1/2 papryczki chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 cebuli
  • 50 ml białego wina
  • 2 łyżki oleju rzepakowego


Dodatkowo:

  • sos słodko-pikantny chilli (firmy tao tao)
  • bagietka


Czosnek, cebulę i papryczkę drobno posiekać i podsmażyć na oleju.
Wrzucić umyte krewetki i smażyć z każdej strony ok 1 min. Tak żeby się ładnie zrumieniły.
Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, wlać wino i dusić w nim krewetki aż odparuje.

U mnie podane z bagietką i sosem słodko-ostrym chilli.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz