Marynata jest pyszna. Polędwiczki robię już kolejny raz, ale dopiero teraz udało się zrobić zdjęcie. Wcześniej szybko znikły :) Podane na sałacie z pomidorami mogą stanowić doskonałą sałatkę. Dobrze smakują także na zimno.
Składniki:
- 300g polędwiczki wieprzowej
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oleju
- 1/2 łyżki oregano
- 1/2 łyżki majeranku
- mix ulubionych sałat
- pomidorki koktajlowe
- 1 łyżka ziaren sezamu
Wszystkie składniki na marynatę wymieszać.
Polędwiczkę pokroić na plastry o grubości ok 1,5 cm.
Wymieszać kawałki z marynatą i odstawić do lodówki na ok 30 min. Aż smaki się przegryzą.
Następnie smażymy na patelni z odrobiną oleju. Podajemy na sałacie z pomidorkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz