wtorek, 25 sierpnia 2015

Polędwiczki wieprzowe w marynacie musztardowo-miodowej




Marynata jest pyszna. Polędwiczki robię już kolejny raz, ale dopiero teraz udało się zrobić zdjęcie. Wcześniej szybko znikły :) Podane na sałacie z pomidorami mogą stanowić doskonałą sałatkę. Dobrze smakują także na zimno.

Składniki:
  • 300g polędwiczki wieprzowej
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżki oregano
  • 1/2 łyżki majeranku
Dodatkowo:
  • mix ulubionych sałat
  • pomidorki koktajlowe
  • 1 łyżka ziaren sezamu


Wszystkie składniki na marynatę wymieszać.

Polędwiczkę pokroić na plastry o grubości ok 1,5 cm.
Wymieszać kawałki z marynatą i odstawić do lodówki na ok 30 min. Aż smaki się przegryzą.

Następnie smażymy na patelni z odrobiną oleju. Podajemy na sałacie  z pomidorkami.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz