środa, 15 kwietnia 2015

Muszle faszerowane jarmużem i kurczakiem




Ostatnio moda na jarmuż. Gdy przeglądam strony czy czasopisma to widzę koktajl z jarmużem, makaron z jarmużem, sałatka z jarmużem... U mnie muszle makaronowe z jarmużem ;) Muszę powiedzieć że smak całkiem dobry nawet bardziej smakuje mi niż szpinak i myślę, że jeszcze nie raz będzie przyrządzany ;)

Składniki:
  • 150g świeżego jarmużu
  • 150 piersi z kurczaka
  • 100 ml śmietanki 18%
  • 20 dużych muszelek makaronowych
  • sól, czosnek granulowany
  • olej z cytrynowo-bazyliowy

Na oleju podsmażamy przyprawionego, pokrojonego w drobną kosteczkę kurczaka. Gdy będzie gotowy wrzucamy jarmuż. Posiekałam go trochę. Gdy liście zmniejszą swoją objętość zalewamy śmietanką i chwilkę podsmażamy.

Muszle gotujemy wg przepisu na opakowaniu. 

Na każdą muszlę przypada ok. 1 łyżka farszu. Nadziewamy muszle i gotowe ;)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz