Lekkie i łatwy deser do przygotowania. Do tego pyszne malinki. Polecam :) Niestety zachowało się tylko to jedno zdjęcie.. Resztę pożarł wirus :(
Składniki:
- 2 galaretki (u mnie wiśniowa i agrestowa)
- 10 winogron różowych
- garść malin (mrożone)
- 250 ml słodkiej śmietanki 12%
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy tak jak podane jest na opakowaniu.
Rozlałam ją do 4 szklanek dwóch większych (300ml) i dwóch mniejszych (200ml).
Wrzucamy do każdej szklanki winogrona przekrojone na pół.
Wkładamy szklanki do lodówki lub zamrażalnika aż galaretka stężeje.
Następnie rozpuszczamy w 200ml wody drugą galaretkę dokładnie mieszamy aż żelatyna się rozpuści. Gdy trochę przestygnie dolewamy śmietankę i całość mieszamy.
Rozlewamy do szklanek na stężałą galaretkę. Wkładamy do lodówki.
Gdy warstwa stężeje układamy wierzch rozgniecione maliny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz