Zawsze gdy mam popołudniową zmianę w pracy staram się zjeść porządne śniadanie. Owsianka jest dobra ale nudo tak jeść ją codzienne. Przy okazji ostatnich zakupów znalazłam w sklepie kaszę owsianą której jeszcze nie jadłam. Stwierdziłam że pewnie będzie dobra z mlekiem i się nie pomyliłam. Dorzuciłam mrożone borówki, które zresztą już się pojawiają w sklepach :)
Składniki:
- 350-400 ml mleka
- 5-6 łyżek kaszy owsianej
- 1 łyżka otrębów gryczanych prażonych
- garść borówek
- 1 łyżka syropu z agawy
- na wierzch jagody goji (opcjonalnie)
Kaszę owsianą gotujemy z mlekiem na małym ogniu aż mieszanka zgęstnieje. Dodajemy otręby i syrop z agawy.
Borówki gdy odrobinę się rozmrożą rozgniatamy widelcem.
Kaszę przekładamy warstwą borówek i zajadamy. Można podawać również w salaterkach ;)
ależ to pięknie wygląda:)
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńdziewczyny jest pyszne! :) spróbujcie ;)
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale!
OdpowiedzUsuń