niedziela, 19 kwietnia 2015

Jajka faszerowane awokado i wędzonym łososiem





Pomysł na wielkanocny stół. Jajka z dodatkiem awokado oraz te z wędzonym łososiem napewno będą ciekawą i smaczną propozycją na świątecznym stole. Doskonale sprawdzą się jako imprezowa przekąska i codzienne śniadanie. Polecam ;).


I sposób:


  • 5 jajek
  • 1/2 miękkiego awokado
  • sok z limonki
  • sól i pieprz do smaku
II sposób:
  • 5 jajek
  • 100g surowego wędzonego łososia
Dodatkowo:
  • majonez 
  • jogurt naturalny


Jajka gotujemy na twardo i przekrawamy na pół. Łyżeczką wyciągamy żółtko.

Do jednej miski wrzucamy żółtka z 5 jaj. Lekko rozgniatamy widelcem, dodajemy pokrojonego w kosteczkę łososia, łyżkę majonezu i łyżkę jogurtu mieszamy i faszerujemy jajka.

Do drugiej miski wrzucamy żółtka z 5 jaj, 1/2 awokado, łyżkę majonezu i łyżkę jogurtu naturalnego i mieszamy. Doprawiamy sokiem z limonki solą oraz pieprzem. Faszerujemy jajka.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz