Pomysł na wielkanocny stół. Jajka z dodatkiem awokado oraz te z wędzonym łososiem napewno będą ciekawą i smaczną propozycją na świątecznym stole. Doskonale sprawdzą się jako imprezowa przekąska i codzienne śniadanie. Polecam ;).
I sposób:
- 5 jajek
- 1/2 miękkiego awokado
- sok z limonki
- sól i pieprz do smaku
- 5 jajek
- 100g surowego wędzonego łososia
- majonez
- jogurt naturalny
Jajka gotujemy na twardo i przekrawamy na pół. Łyżeczką wyciągamy żółtko.
Do jednej miski wrzucamy żółtka z 5 jaj. Lekko rozgniatamy widelcem, dodajemy pokrojonego w kosteczkę łososia, łyżkę majonezu i łyżkę jogurtu mieszamy i faszerujemy jajka.
Do drugiej miski wrzucamy żółtka z 5 jaj, 1/2 awokado, łyżkę majonezu i łyżkę jogurtu naturalnego i mieszamy. Doprawiamy sokiem z limonki solą oraz pieprzem. Faszerujemy jajka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz