Już dawno kusiło mnie żeby zrobić sobie taką domową granolę. Która na prawdę będzie zawierała sporą ilość orzechów i nie będzie miała milion kcal ze względu na dużą ilość cukru. Przepis na taką z dodatkiem kokosu. Dzisiaj zajadałam z mlekiem. Jutro będzie jogurt :)
Składniki:
- 13 łyżek płatków owsianych górskich
- 5 łyżek słonecznika łuskanego
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki orzechów laskowych
- 2 łyżki migdałów
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki oleju kokosowego
Najpierw wymieszałam olej z miodem.
Następnie do miski wrzuciłam wszystkie składniki dodałam płynną mieszankę. Dokładnie wymieszałam
Na blachę taką z piekarnika nałożyłam papier a następnie równomiernie rozłożyłam granolę.
Piekłam ok. 20 min w temp 180st C. Przemieszałam dwa razy żeby się nie przypaliła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz