poniedziałek, 23 maja 2016

Owsianka rabarbarowa




Rabarbar! :) Owoc który jadłam jako dziecko jeszcze zaraz po zerwaniu mega kwaśny a potem w domu maczając w cukierniczce. Dzieci wiedzą co dobre ;) Dzisiaj połączenie kwaskowatego musu z rabarbaru plus owsianka - śniadanie doskonałe! Żeby owsianka nie była nudna.

Składniki na jedną owsiankę:
  • 1 duża lub 2 mniejsze łodygi rabarbaru
  • szklanka mleka
  • 4-5 łyżek płatków owsianych górskich
  • 1 łyżka miodu (lub inna postać lubianego cukru)

Rabarbar wrzucamy do rondelka podlewamy lekko wodą - ok. 2-3 łyżki wody i gotujemy aż owoce będą miały konsystencję musu. Na końcu dodajemy miód.

Mleko z płatkami gotujemy na małym ogniu by powstała gęsta owsianka.

Na powstałą owsiankę wylewamy mus i zajadamy! ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz