Pyszna przekąska do zrobienia w klika minut :) Najwięcej czasu potrzeba by czekolada zastygła. Jeżeli potrzebujecie mega szybkiej przekąski czekoladę można pominąć ;)
Składniki na ok.10-12 sztuk:
- 200g białego sera półtłustego (użyłam kostki z biedronki - ten serek jest bardzo gładki po rozmieszaniu)
- 2 duże łyżki masła orzechowego
- 5 łyżek syropu klonowego
Polewa:
- 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady
- 1 łyżka oleju kokosowego
Do miski wrzucamy wszystkie składniki na kulki i dokładnie je mieszamy. Jeżeli chcecie by masa była bardzo gładka wymieszajcie ją w malakserze.
Następnie formujemy kulki wielkości orzecha laskowego lub większe. Zależnie jak wolicie.
Składniki na polewę rozpuszczamy w mikrofalówce lub w gorącej kąpieli wodnej. Gdy czekolada się ostudzi delikatnie obtaczamy w niej kulki.
Gotowe pralinki wkładamy do lodówki aż czekolada zastygnie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz