środa, 2 listopada 2016

Wegański pudding chia z mango



Żeby nie było że tylko się zapychamy ciasteczkami i ciastami :) Kupiłam mleko migdałowe pierwszy raz i wypróbowałam z owsianką, kaszą manną - dobre ;) Zostało trochę mleka a i chia w szafce czekały na swoją kolej. No i powstało to zdrowe i smaczne cudo. Chia z mango to moje ulubione połączenie. Musicie to spróbować! :)

Składniki na dwie duże porcje:

  • 300ml mleka migdałowego bez cukru
  • 4 łyżki nasion chia
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 duże mango


Ziarna chia zalewamy mlekiem, dodajemy syrop klonowy, mieszamy, odkładamy na noc do lodówki.
Mango obieramy, i blendujemy na gładki mus.

W szklankach warstwowo układamy pudding na zmianę z musem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz