czwartek, 27 lutego 2014

Roladki wieprzowe z śliwką owijane szynką szwardzwaldzką




Składniki:
  • polędwica wieprzowa 4 plastry
  • szynka szwardzwaldzka 4 plastry
  • suszone śliwki
  • przyprawy: do schabu, świeżo mielony pieprz i sól, papryka słodka czerwona, tymianek, bazylia, czosnek

Polędwice roztrzaskać tłuczkiem na cieniutkie plastry. Doprawić przyprawami. Na jednym końcu położyć w rządku śliwki ok 6szt na każdym plastrze. Całość zwinąć w ciasny rulon i owinąć szynką. Smażyć na patelni na bardzo wolnym ogniu do miękości. Obracać tak żeby upiekły się z każdej strony.

U mnie podane z ziemniaczkami z koperkiem i sałatką z pomidorków koktajlowych i ogórków konserwowych ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz