Przepis z książki Ani Starmach.
Składniki:
- 2 średnie cukinie
- 90g mąki pszennej
- 1 jajko
- sól i pieprz do smaku
- oliwa do smażenia
Dip czosnkowy:
- 3 łyżki gęstego jogurtu użyłam greckiego
- 1 łyżka majonezu (opcjonalnie)
- 2 ząbki czosnku
- koperek
Cukinię umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach, solimy odstawiamy na chwilkę następnie wyciskamy rękoma nadmiar wody.
Do cukinii dodajemy jajko, mąkę i przyprawy. Mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. 3 minuty z każdej strony.
Dip: czosnek i koperek drobno siekamy, mieszamy z majonezem i jogurtem.
Dawno nie jadłam czegoś tak pysznego.
OdpowiedzUsuń