Najbardziej w lecie lubię ten wybór na straganach :) Pełno świeżych, pysznych warzyw i owoców.
Trzeba korzystać ile się da bo to co dobre szybko się kończy. Dzisiaj zapraszam Was na szybki przepis z borówkami amerykańskimi.
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru trzcinowego
- 3 jajka
- 1/4 szklanki oleju rzepakowego
- 2 płaskie łyżeczki sody lub proszku do pieczenia
- 1 i 1/2 szklanki borówek
Jajka ubijamy przez ok.2-3 minuty. Dodajemy mleko. Następnie dorzucamy mąkę, proszek, cukier i olej. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Ciasto wlewamy do formy wyłożonej folią lub papierem do pieczenia na wierzch wysypujemy borówki. Ciasto pieczemy w 180st C około 30-40 min. Do suchego patyczka.
Podajemy oprószone cukrem pudrem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz