Składniki na jedną porcję:
- 2 garści szpinaku (można zastąpić inną zieleniną - rukolą, roszponką, mixem sałat)
- 2 upieczone lub ugotowane buraki
- 1 pierś z kurczaka+ulubione przyprawy
- 3-4 pomidorki koktajlowe
- kilka kostek sera feta
Dip:
- 2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka syropu z agawy ( może być miód lub syrop klonowy)
Kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni z ulubionymi przyprawami.
Buraka kroimy w kostkę. Pomidorki na ćwiartki. Warzywa układamy na szpinaku. Następnie dodajemy kurczaka i ser feta.
Składniki na dip mieszamy i polewamy sałatkę.
Mówię Wam - pychota!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz