Mmmm... Koniecznie musicie wypróbować! Są pyszne :) Puszyste i aromatyczne. Idealne na śniadanie, obiad czy deser. Dodatki można wykorzystać dowolne - twarożek, dżem, mus owocowy.
Składniki:
- 1 szklanka* mleka
- 2,5 szklanki wody mineralnej gazowanej
- 3 szklanki mąki
- 1 jajko
- 2 łyżki cukru
- 1 czubata łyżka ciemnego kakao
- 3 łyżki oleju rzepakowego
*szklanka 200 ml
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy najlepiej za pomocą trzepaczki lub miksera. Jeśli macie dobrą patelnię teflonową do smażenia naleśników dodatkowy tłuszcz będzie zbędny :)
Na rozgrzaną patelnię nalewamy partię ciasta, równomiernie rozprowadzamy po całej patelni. Smażymy z każdej strony.
Jeżeli patelnia tego wymaga przed nalaniem ciasta dodajemy tłuszcz.
Dekorujemy ulubionymi dodatkami i zajadamy :)