Już od jakiegoś czasu za mną chodziło żeby sobie zrobić taką domową pastę jajeczną, gdzie będzie prosty skład i większą cześć będą stanowiły jajka. Ostatnio jak spojrzałam na skład tych sklepowych past to byłam przerażona.. Taki tam syf, że szkoda gadać... Polecam więc moją pyszniutką i idealną do świeżutkiego chrupiącego pieczywa pastę jajeczną.
Składniki:
- 10 jajek
- pęczek szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżeczki musztardy
- sól i pieprz do smaku
A teraz jakże skomplikowane przygotowanie ;)
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i drobno siekamy. Ja tak zaczęłam a skończyło się tak, że pokroiłam jajka w plasterki i przetarłam przez sitko, którego zdjęcie macie poniżej.
Następnie do posiekanych jajek dodajemy majonez, jogurt, musztardę i posiekany drobniutko szczypiorek.
DELIKATNIE mieszamy całość i doprawiamy do smaku.
Teraz tylko wystarczy nałożyć pastę na pieczywo i zajadać.